KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Złota JEDYNKA!!!

W ostatnich dniach uczniowie Szkoły Podstawowej Nr 1 odnieśli kilka zwycięstw w zawodach sportowych.
Pasmo sukcesów rozpoczęła 9 maja drużyna dziewcząt w składzie: Iga Smejda, Michalina Jasińska, Nadia Kluf, Malwina Pełka, Martyna Nowakowska i Zuzanna Szczepanik, które zdecydowanie pokonały swoje rywalki z Tomaszowa i Ujazdu w zawodach miejsko – powiatowych w czwórboju lekkoatletycznym.
Dzień później męska drużyna w składzie: Bartosz Strzelecki, Filip Cyniak, Patryk Niepołomski, Hubert Głowa, Eryk Wójcik i Aleksy Jóźwik powtórzyła sukces koleżanek.

W dniach 24 – 25 maja 2019 roku w Opocznie odbędą się zawody na szczeblu rejonowym, które otwierają możliwość startu w finale wojewódzkim 30 maja w Łowiczu.
Tego samego dnia, 10 maja, reprezentacja dziewcząt w składzie: Malwina Pełka, Amelia Gramiak, Zofia Kaczmarczyk, Zuzanna Szczepanik, Julia Skrzypczyk, Maja Synowiec, Oliwia Bartkowiak, Oliwia Kałuzińska, Amelia Plichtowicz, Sandra Wodzyńska zajęły II miejsce w mini piłce nożnej i awansowały do zawodów powiatowych.
13 maja odbył się finał miejskich rozgrywek w mini piłce nożnej, w którym nasi chłopcy po zwycięstwie w swojej grupie, pokonali rywali w walce o I miejsce. Drużynę stanowili: Filip Cyniak, Igor Czapla, Bartosz Strzelecki, Piotr Żak, Aleksy Jóźwik, Oliwier Józwik, Oskar Galwas, Oliwier Wołczyk.
14 maja 2019 roku ponownie był szczęśliwym dniem dla naszych uczniów. Drużyny dziewcząt: Alicja Warych, Malwina Pełka, Amelia Gramiak, Zofia Kaczmarczyk, Martyna Nowakowska, Sandra Wodzyńska, Julia Skrzypczyk, Oliwia Bartkowiak, Amelia Plichtowicz, Aleksandra Sosińska oraz chłopców: Filip Cyniak, Bartosz Strzelecki, Igor Czapla, Piotr Żak, Aleksy Jóźwik, Oliwier Józwik, Oskar Galwas, Oliwier Wołczyk zwyciężyły w zawodach na szczeblu powiatowym w mini piłce nożnej, awansując tym samym do zawodów rejonowych, które odbędą się w Opocznie w dniach 16 -17 maja 2019 roku.

Trzymamy kciuki i życzymy kolejnych sukcesów!!!