KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

Drodzy rodzice !

Klikając w poniższy baner można zgłosić szkodę bezpośrednio do szkolnego ubezpieczyciela. Numer polisy naszej szkoły to: 

  • dla oddziału przedszkolnego Seria EDU-A/P numer 084 202
  • dla klas I-VIII Seria EDU-A/P numer 084 206

banner szkoda

 


Od 18 stycznia powrót klas I-III do nauczania stacjonarnego

Od poniedziałku, 18 stycznia br. uczniowie klas I-III szkół podstawowych wracają do nauki stacjonarnej w ścisłym reżimie sanitarnym. Uczniowie klas IV-VIII szkół podstawowych i szkół ponadpodstawowych nadal będą się uczyć zdalnie.

Pomoc PP w Tomaszowie Mazowieckim dla dzieci i młodzieży

W dniach 4 stycznia - 15 stycznia 2021 roku Poradnia Psychologiczno-Pedagogiczna w Tomaszowie Mazowieckim zapewnia dzieciom i młodzieży szkół i placówek oświatowych miasta Tomaszowa Mazowieckiego i powiatu tomaszowskiego pomoc psychologiczno-pedagogiczną.

Razem na Święta

W ramach akcji MEN "Razem na Święta" wolontariusze ze Szkolnego Klubu Wolontariatu zebrali i przekazali dary dla schroniska dla zwierząt.

Życzenia świąteczne

Życzenia świąteczne od Dyrekcji, Pracowników i Uczniów Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 4 w Tomaszowie Mazowieckim.

Ferie zimowe 2021

W tym roku szkolnym ferie zimowe dla uczniów z całego kraju odbędą się w jednym terminie i potrwają od 4 do 17 stycznia 2021 r.

Uruchomiono Dziecięcy Telefon Zaufania

Z inicjatywy Rzecznika Praw Dziecka został uruchomiony całodobowy Dziecięcy Telefon Zaufania 800 12 12 12 oraz dedykowany młodym ludziom czat internetowy SOS Czat – Rzecznik Praw Dziecka

Zapraszamy do udziału w akcji MEN "Razem na Święta"

Nasza szkoła włączyła się do w akcję MEN „Razem na Święta”. Celem tej inicjatywy jest zarówno zachęcenie uczniów do niesienia pomocy innym, jak również budowanie wspólnot i więzi międzypokoleniowych.

Przedłużenie nauki zdalnej do 3 stycznia 2021 r. i nowy termin ferii zimowych

Stacjonarne funkcjonowanie szkół zostaje ograniczone do 3 stycznia 2021 r. - poza pewnymi wyjątkami. W tym roku szkolnym ferie zimowe dla uczniów z całego kraju odbędą się w jednym terminie i potrwają od 4 do 17 stycznia 2021 r.

102. Rocznica Odzyskania Niepodległości przez Polskę. Pamiętamy!

102. Rocznica Odzyskania Niepodległości przez Polskę. Nasza szkoła, jak co roku, angażuje się w działania upamiętniające Narodowe Święto Niepodległości.

Do 29 listopada przedłużenie zawieszenia zajęć stacjonarnych

Od poniedziałku, 9 listopada br. zawieszone zostają zajęcia stacjonarne dla uczniów klas I-III szkół podstawowych. Tym samym, do 29 listopada br. przedłużone zostaje zawieszenie zajęć stacjonarnych dla uczniów klas IV-VIII szkół podstawowych.

Szkoła do hymnu 2020 – odśpiewaj hymn narodowy

Szkoła do hymnu 2020 – odśpiewaj hymn narodowy we wtorek, 10 listopada o godz. 11:11. Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji akcji MEN „Szkoła do hymnu” i odśpiewania „Mazurka Dąbrowskiego” we wtorek, 10 listopada o godz. 11:11.

Niepodległa do hymnu

Zachęcamy do udziału w akcji "Niepodległa do hymnu"- by śpiewać w domach, wraz z rodziną, współlokatorami, najbliższymi lub z zachowaniem zasad dystansu społecznego jeśli wytyczne służb w danym regionie na to pozwolą.

"Jedynka pamięta"

Jedynka, jak co roku, wspomina swojego patrona oraz bohaterów walczących o wolność naszej ojczyzny.

Zawieszenie zajęć stacjonarnych dla uczniów klas IV-VIII

Szanowni Państwo, zgodnie z ogłoszoną decyzją Prezesa Rady Ministrów z dnia 23.10.2020 r. uczniowie klas IV-VIII szkół podstawowych od 26.10.2020 r. do 8.11.2020 r. przechodzą na naukę zdalną. Przedszkola i klasy I-III szkół podstawowych funkcjonują bez zmian.

14 października - Dzień Edukacji Narodowej

14.X.2020r.Dzień Edukacji Narodowej - życzenia od Rady Rodziców!

CodeWEEK 2020 - Cała Polska Programuje

Nasza Szkoła bierze udział w europejskim wydarzeniu propagującym kodowanie, naukę programowania - CodeWEEK 2020!
Przez dwa tygodnie począwszy od 28 września do 9 października uczniowie naszej szkoły biorą udział w wyzwaniach, które realizowane są w ramach wydarzenia "Cała Polska Programuje".

Sukcesy na Torowych Mistrzostwach Polski

W dniach 11-13 września w Dusznikach Zdrój odbyły się torowe Mistrzostwa Polski we w Wrotkarstwie Szybkim. W zawodach wystartowało ponad 350 zawodników z całej Polski z ponad 20 klubów.

Z komunikacją miejską na Ty

W ramach Europejskiego Tygodnia Zrównoważonego Transportu uczniowie naszej szkoły mieli możliwość zapoznania się z tajnikami pracy kierowcy i pracy na zajezdni MZK. Film przygotowany przez pracowników Spółki zachęcał również do korzystania z komunikacji publicznej. Na zdjęciach uczniowie klasy 5a i 5c.

Uczymy się i informujemy

W ramach Europejskiego Tygodnia Zrównoważonego Transportu uczniowie każdej klasy przygotowali akcję informacyjną pod hasłem „Mobilność czysta, współdzielona i inteligentna”. Plakaty i informacje powstawały podczas lekcji wychowawczych.  Dotyczyły one przede wszystkim  zachęcenia jak ...

„Liczymy kroki dla naszej planety”

„Liczymy kroki dla naszej planety” akcja biegowa zorganizowana w ramach Europejskiego Tygodnia Zrównoważonego Transportu 2020