KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Sukcesy łyżwiarzy

W dniach 10 i 11 listopada w Arenie Lodowej w Tomaszowie Mazowieckim odbyły się Ogólnopolskie Zawody Dzieci w Łyżwiarstwie Szybkim. Były one okazją do uczczenia 100 rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości, stąd też nazwa wydarzenia Łyżwiarze dla Niepodległej. W imprezie wzięło udział ponad 30 zawodników ze Szkoły Podstawowej nr 1. Dzieci reprezentowały dwa kluby KS „Pilica” oraz UUS „Jedynka”. Nasi uczniowie w stawce 200 dzieci z całej Polski zaprezentowali się bardzo dobrze i zdobyli wiele miejsc na podium.

W kategorii E1 Sandra Syguła z klasy IV a zajęła na 100 m I miejsce w niedzielę i II miejsce w sobotą na 300 m; w sobotę była na III miejscu a w niedzielę zdobyła srebrny medal. W kategorii D1 Nadia Kluf z klasy VI a na 300 m zajęła II miejsce i III była na dystansie 500 m.

W kategorii D2 Iga Smejda z klasy VI a była III na 500 m oraz wygrała na 1000 m.

Wśród chłopców w kategorii E2 Hubert Klimczak z klasy V a zdobył odpowiednio II miejsce na 100 m i III miejsce na 300 m.

W kategorii D2 Mateusz Kochmaniewicz z klasy VII a wywalczył srebrny medal na 500 m.

W kategorii C1najlepiej spisał się Szymon Wojtakowski wygrywając wszystkie cztery biegi dwa razy na 500 m.  i 2 razy na 1000 m.; na 500 m II miejsce wywalczył Kacper Abratkiewicz oraz na 1000 m III miejsce i brązowy medal zdobył Antoni Pluta. Chłopcy są uczniami klasy VIII a.

Opiekunami i trenerami zawodników byli: Anna Ciszewska, Rafał Brzostowicz i Rafał Ślusarski.