KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Informacje dla ósmoklasistów

Szanowni Państwo, Drodzy Ósmoklasiści !

W dniach 25,26,27 maja 2021r. uczniowie klasy VIII przystąpią do egzaminu ósmoklasisty. Poniżej przedstawiamy najważniejsze informacje dotyczące organizacji tego egzaminu.

Egzamin ósmoklasisty jest obowiązkowy, co oznacza, że każdy uczeń klasy VIII musi do niego przystąpić, aby ukończyć szkołę. Ma formę pisemną i składa się z trzech przedmiotów: języka polskiego, matematyki i języka obcego nowożytnego. Prace ósmoklasistów zostaną sprawdzone przez egzaminatorów, a wyniki przysłane do szkół przez okręgową komisję egzaminacyjną. Ogólnopolskie wyniki egzaminu ósmoklasisty będą ogłoszone 2 lipca br. Tego samego dnia swoje wyniki poznają uczniowie. Zaświadczenia o wynikach egzaminu ósmoklasisty uczniowie otrzymają 9 lipca br.

Poniżej przypominamy zasady obowiązujące podczas egzaminu:

• Obowiązują stroje galowe;
• Zabieramy ważną legitymację szkolną;
• Nie przynosimy telefonów komórkowych ani innych urządzeń telekomunikacyjnych;
• Zabieramy tylko przybory do pisania (tylko czarny długopis, a na matematyce dodatkowo linijka)
• Samodzielnie rozwiązujemy zadania, nie porozumiewamy się.

Oprócz tego obowiązują specjalne procedury związane z zagrożeniem COVID 19:
• Do szkoły przychodzimy na wyznaczoną godzinę podaną przez wychowawcę klasy:

- wejściem GŁÓWNYM - klasa 8a na godzinę 8.30 i klasa 8b na godzinę 8.40
- wejściem OD STRONY BIBLIOTEKI - klasa 8c na godzinę 8.30 i klasa 8d na godzinę 8.40

• przed drzwiami do budynku szkoły czekając na wejście - zachowujemy odległości ok. 1,5 m;
• wchodzimy na teren szkoły – zachowując bezpieczną odległość.
• przy wejściu na teren szkoły dezynfekujemy ręce;
• udajemy się do wskazanej sali egzaminacyjnej utrzymując odpowiednią odległość;
• możemy wnieść na salę jedynie butelkę wody (stawiamy ją przy swoim stoliku),
• podczas egzaminu nie ma obowiązku zakrywania ust i nosa ale trzeba nosić maseczkę do momentu zajęcia miejsca przy stoliku oraz w momencie, gdy chcemy oddać arkusz lub w każdym przypadku kontaktu z inną osobą;
• uczeń ma obowiązek ponownie zakryć usta i nos, kiedy:
- podchodzi do niego nauczyciel, aby odpowiedzieć na zadane przez niego pytanie
- wychodzi do toalety
- kończy pracę z arkuszem egzaminacyjnym i wychodzi z sali egzaminacyjnej
• po egzaminie wracamy tą samą drogą do wyjścia unikając kontaktów z innymi osobami.

Drogi Uczniu, z uwagi na bezpieczeństwo podczas egzaminu ósmoklasisty:

• do szkoły na egzamin przychodzisz tylko, gdy jesteś zdrowy;
• osoba, która przechorowała COVID-19 (tzn. jest ozdrowieńcem), oraz osoba zaszczepiona przeciwko COVID-19 (tzn. osoba, która przyjęła wszystkie przewidziane procedurą dawki danej szczepionki), może przyjść na egzamin, nawet jeżeli przebywa w domu z osobą w izolacji bądź osobą na kwarantannie
• zwracaj uwagę na poniższe zachowania:
- nie podawaj ręki na powitanie,
- unikaj dotykania oczu, nosa i ust,
- dokładnie myj ręce,
- zasłaniaj usta i nos łokciem przy kichaniu czy kasłaniu;
• nie zabieraj do szkoły niepotrzebnych przedmiotów,
• nie wymieniaj się przyborami szkolnymi.


Trzymamy za Was kciuki i życzymy powodzenia!