KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Europejskie sukcesy naszych łyżwiarzy

Dniach 2-3 marca w holenderskiej miejscowości Heerenveen odbyły się Mistrzostwa Europy Dzieci w łyżwiarstwie szybkim (VIKING RACE). Na starcie tych zawodów również znaleźli się reprezentacji Polski wśród których nasza szkoła miała dwóch swoich przedstawicieli. W tym roku startując w najważniejszych zawodach w swoich rocznikach awans na VIKINGRACE uzyskali IGA SMEJDA i SZYMON WOJTAKOWSKI. Te prestiżowe zawody ścigają na start około 300 panczenistów w  jednej edycji. W tym roku można mównic o wielkim sukcesie reprezentacji Polski, która wywalczyła 30 medali i zajęła II miejsce w klasyfikacji państw ustępując tylko Holandii. Nasi uczniowie wywalczyli odpowiednio – SZYMON pięć złotych medali na dystansie 500 m i 1000 metrów oraz I miejsce w wieloboju łyżwiarskim ; Iga zaś zdobyła brązowy medal na 1000 metrów i VI m w wieloboju. 
Należy zwrócić uwagę na fantastyczny wynik SZYMONA na 500 m – 38,59, który jest rekordem VIKING RACE - w historii imprezy nikt wcześniej nie przejechał tego dystansu szybciej od naszego Szymona.

WIELKIE GRATULACJE!!!